Kuumaöljylämpö

Kuumaöljy on lämmönsiirron väliaine, jota käytetään korkeita lämpötiloja vaativissa teollisuusprosesseissa.

Kuumaöljylämmitys toimii yksinkertaisesti siten, että lämmönsiirtoöljy lämmitetään kattilan kierukassa haluttuun tavoitelämpötilaansa, jonka jälkeen se pumpataan omaa siirtolinjaa pitkin käyttökohteisiin. Jäähtynyt öljy palaa takaisin kattilaan, jossa kierto alkaa uudestaan.

Kuumaöljylämpöä käyttäviä kohteita löytyy esimerkiksi puu-, muovi, metalli-, öljy-, paperi- ja elintarviketeollisuudesta. Yleisesti kuumaöljy on hyvä erilaisten telojen ja uunien lämmityskiertoihin, monien materiaalien ja raaka-aineiden kuivaamiseen ja lämpökäsittelyyn sekä sellaisten prosessien lämmitykseen, jossa tarvitaan 100 – 300 ° C lämpötilaa. Kuumaöljyjärjestelmällä voidaan tehdä myös prosessihöyryä kuumaöljy-höyrylämmönvaihtimella.

Toholammin Energialla on vuonna 2013 valmistunut 8,2 MW:n kuumaöljyleijupetikattila. Kattilassa poltetaan lähialueen kiinteitä polttoaineita, kuten metsähaketta, puuteollisuuden sivuvirtatuotteita ja jyrsinturvetta. Toholammin ORC-voimalaitoksen kuumaöljykattilan maksimikäyttölämpötila on säädettävissä jopa 300 ° C asti.

Toholammilta löytyvä kuumaöljykattila ja sen kapasiteetti antavat paljon mahdollisuuksia lämmitykseen tavanomaisen kaukolämmön lisäksi!

Kysy rohkeasti lisää kuumaöljylämmöstämme tai tule vaikka käymään!

Kuumaöljyn toimittamisesta ja myynnistä kertoo lisää:

Toni Mäki-Asiala

tj, Toholammin Energia Oy

040 6736641